Sekmadienio pietų gamtoje idėja

Sekmadienio pietų gamtoje idėja

Tiesiog spontaniškai bendraminčių rate gimusi idėja, kuomet jei nežygiuojame, nekeliaujame ir neturime kitų planų, pietus gaminti ir valgyti gamtoje, kokioje gražioje vietoje, kur grynas oras, graži aplinka ir maloni ausiai, paukščių, vabzdžių bei kitų padarėlių skleidžiama simfonija.

Kokybiški produktai šeštadienio rytą įsigyti turguje, tai viskas ko reikia kokybiškam laikui ir kokybiškiems pietums.

Kadangi šį kartą buvo mūsų debiutas, tad šią idėją įgyvendinome keturiese, dvi poros. Kiekviena ant karštos laužo liepsnos gamino savo pasirinkta ir mėgiama patiekalą.

Pirmieji šefo peilius į rankas paėmėme mes. Mūsų patiekalas, – avienos šonkauliukai troškinti kartu su daržovėmis. Šiam patiekalui, keturiems žmonėms, prireikė:

  1. 1 kilogramo avienos šonkaulių;
  2. 3 vidutinio dydžio morkų,
  3. 3 kumščio didumo šviežių bulvių;
  4. 2 vidutiniu svogūnų;
  5. 1 saliero stiebų;
  6. 1 vidutinio dydžio kalafioro;
  7. nedidelio ryšulėlio krapų;
  8. 4 didesnių skiltelių česnako;
  9. druskos;
  10. pipirų.

Į trijų litrų talpos aliuminio katilėlį, kuris beje yra mano atradimas, kadangi visuomet maniau, kad aliuminiai katilėliai maisto gamybai ant laužo tinkami tik iš bėdos, iki kol neatradau ukrainiečių gamintoją “Silumin”, kurio gamybos technologija verta atskiro straipsnio, kurį kiek vėliau ir parašysiu.

Katilėlin sudėjau jau marinuotus (marinuojama pagal skonį, kaip kam patinka) šonkaulius, juos užpyliau vandeniu, kad vos apsemtu ir pakabinau ant laužo. Ugniai padidinti į laužą įdėjau saują plonu šakų, tokiu būdų vanduo greičiau užverda ir kartais nuo karto įmetant malką, verdama iki reikiamo momento.

Po geros valandos virimo, kada mėsa jau ima nertis nuo kaulo, į būsimą troškinį sumečiau gan stambiai supjaustytas morkas, po 20 minučių sudėjau pusiau perpjautus svogūnus ir bulves. Bulves naudojau neskustas, kadangi jų žievelė tokiu metu dar plona, o tai vitaminai. Uždengęs dangtį daržoves troškinau dar apie 20 min. Ir galiausiai sudėjau saliero stiebus bei kalafiorą kuriuos taip pat troškinau apie 20 minučių. Finiše, jau nukėlus nuo ugnies, sudėjau kapotus krapus ir česnako skilteles, bei viską paskaninau druska bei 5 rūšių pipirų mišiniu. Viso šiam troškiniui pagaminti prireikė kiek daugiau nei dviejų valandų, tačiau rezultatas pranoko lūkesčius.

Po pietų į trasą su šefo peiliais išėjo kolegų pora. Jų patiekalas vyne troškintos midijos. Pagaminti šiam patiekalui prireikė:

  1. 1 kilogramo midijų;
  2. 200 ml. sauso, balto vyno;
  3. valgomo šaukšto vyno acto;
  4. dviejų valgomų šaukštų medaus;
  5. ryšulėlio petražolių;
  6. 3 skiltelių česnako;
  7. citrinos;
  8. druskos;
  9. pipirų;
  10. alyvuogių aliejaus.

Į keptuvę pilame aliejų, jį pakaitiname ir dedame kapotas petražoles, česnaką ir smulkiai pjaustytą citriną. Viską šiek tiek pakepiname ir nuėmę nuo ugnies paliekame pastovėti. Tuo tarpu į katilėlį pilame vyną, jį įkaitiname, įdedame šaukštą vyno acto bei kelis šaukštus medaus. Kada viskas pradeda po truputi užvirti, beriame nuplautas midijas, viską pamaišome ir supilame keptuvėje laukianti padažą, uždengiame dangtį ir palaukiame kol skystis vėl ims virti. Užvirus skysčiui, patiekalas baigtas. Ragaujame. Beje, mes midijas valgėme su česnakinėmis bagetėmis, kurias suplėšius dar šiek tiek paskrudinome ant ugnies, o valgydami mirkėme į skystį, kuriame gaminome midijas.

Negiriame savęs, tačiau viskas gavosi geriau nei tikėjomės, likome labai patenkinti, o ir tokia veikla pasirodė labai įdomi, todėl tai tikrai ne pirmas ir paskutinis kartas kada sekmadienio pietus valgome gamtoje.

Beje šiais lauko indais, kuriuose ruošėme maistą, nuo kito sezono pradėsime prekiauti mūsų internetinėje parduotuvėje, tad jei kam aktualu, maloniai prašome užsukti.