Turizmas "|" Medžioklė "|" Žvejyba "|" Gamta "|" Kelionės

Basma ingredientai - Karališkasis Basma troškinys

Karališkasis Basma troškinys

Blog'as

Donatas Greičiūnas

Taip iki galo ir nesupratau kodėl karališkasis, – ar todėl, kad pakankamai daug ingredientų ar, kad tinkamas gaminti kuomet tingi, o reikia pamaitinti kompaniją. Tiesiog taip šis patiekalas vadinamas Rytuose. Kaip ten bebūtų, rezultate troškinio skonis mmmuuaa…

Taigi, šio patiekalo gamybos procesas išties nesudėtingas, kuomet tinkamai tam pasiruošta. Pasiruošimui imame gan didelį krepšį produktams ir ankstyvą savaitgalio rytą važiuojame į turgų shop’intis šviežių, geros kokybės produktų. Mums reikės:

  • 1,5 kg mėgiamos mėsos (mes rinkomės jautieną)
  • 3 vnt. baklažanų
  • 2 paprikų
  • 5 pomidorų
  • 1 kopūsto
  • 5 bulvių
  • 0,5 kg. morkų
  • 0,5 kg. svogūnų
  • 1 galvutės česnako
  • poro
  • ryšulėlio krapų
  • 200 g. svogūnų laiškų
  • ryšulėlio petražolių
  • 100 g. sviesto

Prieskonių:

  • kurkumos
  • kaliandros
  • prieskonių mėsai
  • pipirų
  • druskos

Basma ingredientai - Karališkasis Basma troškinys

Dar keli svarbūs ingredientai, kurių nepaminėjau tai gamta, dar geriau jei ten kur gražu. Taisyklė ta, kad kuo gražesnė aplinka ir kuo daugiau širdies ir meilės įdedama į gamybos procesą, tuo geresnis rezultatas gaunasi. Na ir kazanas kuriame bus gaminamas šis gomurį ir kitus virškinamojo trakto organus pamaloninantis patiekalas.

Kazanas - Karališkasis Basma troškinys

Mėsą susipjaustome kąsnio dydžio gabalėliais, ją pasūdome ir paprieskoniuojame mėsos prieskoniais. Kazane ištirpiname sviestą ir jame šiek tiek pakepiname mėsą, tiek, kad pakeistu spalvą.

Pakepinta mėsa - Karališkasis Basma troškinys

O tuomet prasideda pjaustymo maratonas, – pradedame nuo svogūnų pjaustymo. Konkrečios taisyklės kaip tą daryti nėra, tiesiog pjaustome kaip kam labiau patinka.

Svogūnai - Karališkasis Basma troškinys

Supjaustytus svogūnų beriame ant mėsos, jokiu būdu nemaišome. Po svogūnų pjaustome paprikas, jas kiek didesniais gabalais. Supjaustytas dedame ant svogūnų. Nemaišome! Po paprikų griebiame pjaustyti porą, jį tradiciškai raižome žiedeliais. Tuomet beriame visą galvą česnako, skiltelėmis, tačiau jų nenulupame, tiesiog nupjaustome tą kietą galiuką ir taip dedame į būsimą troškinį. Visa tai tam, kad česnakas savo aromatą išlaikytu iki pat pabaigos.

esnako skiltelės - Karališkasis Basma troškinys

Principe tai visas šio patiekalo ruošimo procesas – vienas pjaustymas stambesniais ar smulkesniais gabalėliais. Nei prižiūrėti nei maišyti jo nereikia tiesiog pjaustyti ingredientą po ingrediento ir dėti sluoksnį ant sluoksnio.

Pjaustome - Karališkasis Basma troškinys

Subėrus česnako skilteles po peiliais kišame morkas, po jų baklažanus. Nors su baklažanais čia slepiasi vienas niuansas, – juos jau prieš pusvalandi iki dėjimo į būsimą troškinį reikia būti susipjausčius ir apibarsčius druska. Tai tam, kad druska iš jų ištrauktu vandenį, kadangi to nepadarius, vandenį jis paleis troškiny ir rezultate viskas kazane ne troškinsis, o virs.

Sudejus baklažanus, pjaustome pomidorus. Ar stambiai ar smulkiai juos supjaustysime, skirtumo jokio nėra.

kazanas su daržovėmis - Karališkasis Basma troškinys

Po pomidorų paimame kopūstą. Su juo taip pat niuansas, – pirmus 6 jo lapus gražiai, stengdamiesi kiek įmanoma mažiau suplėšyti, nuimame, o likusį kopūstą supjaustome gan stambiais gabalais, be kietesnių jo dalių. Viską suberiame ant pomidorų, tuomet užberiame supjaustytus žalumynus, – svogūnų laiškus, krapus ir petražoles. Visų po puse turimo kiekio. Likutį paliekame, jo dar prireiks tolesniame etape. Ant žalumynu užbarstome saują, nors ne, užbarstome mažą saujalę kurkumos, dar kiek mažiau kalendros, pagal skoni pabarstome pipirais ir padruskiname. Ir visą šį gėrį paslepiame po turimais kopūstų lapais, kuriuos iš anksto, kruopščiai atplėšėme nuo kopūsto galvos. Uždedame dangtį ir karts nuo karto pakoreguodami ugnį kaitiname ant vienos degančios malkos liepsnos 50 – 60 minučių.

Po kopūstų lapais - Karališkasis Basma troškinys

Po 50 – 60 minučių nukeliame dangtį ir pilnus plaučius įkvepiame seiles išskiriančio aromato. Ant išsitroškinusių kopūsto lapų dar užberiame kubeliais supjaustytas bulves ir uždengę dangtį patroškiname dar apie 20 minučių arba tiek kol suminkštės bulvės (mums prireikė 25 min).

Tuomet beriame likusius žalumynus, kuriuos prieš tai supjaustėme ir viską kruopščiai ir nuo dūšios išmaišome.

Maišome - Karališkasis Basma troškinys

Maišant svarbu laikyti stipriai suspaustas lūpas, kadangi kyla natūrali grėsmė troškinio ragautojus tuo pačiu pavaišinti ir savo seilėmis.

Rezultate Basma - Karališkasis Basma troškinys

Šio ingredientų kiekio mums užteko 12 žmonių sočiai vakarienei. Na pilnai užtektu dešimčiai išbadėjusių pašerti.

Skanaus jei pabandysite.

Parašykite komentarą

Your email address will not be published.

*

Solve : *
10 × 7 =


Įrašai kategorijoje

31113986 2071383992875835 8886397703198605312 n 480x384 - Katiliuko krikštas

Katiliuko krikštas

Kuomet už lango saulėta sekmadienio diena, nėra nieko geriau, kaip sukvietus būrį
14225346 647914425382882 3910169880331766346 n 480x384 - Taikinys - šapalas.

Taikinys – šapalas.

Kadangi pastaruoju metu gana dažnai lankausi prie Neries, bandydamas perprasti žvejybos šioje
Eiti į Viršų