Žuvų kibimo lentelė. Gruodis

in Patarimai žvejui

Tikras meškeriotojas, grįžęs namo, būtinai turi išvirti skanią žuvienę.

Bet ar teisingai Jūs žuvies patiekalus gaminate? Štai keli patarimai.

Visų pirma įspėjame – pati tikriausioji “patentuota” žuvienė tegali būti išvirta tik ant laužo. Būtini jos prieskoniai – dūmų, ežero, miško aromatas. Na, o kas žuvienę verda namuose, tedaro taip: patys mažiausi ešeriukai išskrodžiami ir nuplaunami (jokiu būdu negalima skusti žvynų!). Po to jie sumetami į puodą ir verdami. Kai sultinys išverda, jį reikia perkošti. Dabar į žuvienę dedami prieskoniai – pipirai, laurų lapai, petražolės, svogūnai, porai, salierai, krapai, taip pat bulvės bei stambesnės žuvys ar jų gabalai.

ŽUVŲ KIBIMO LENTELĖ. GRUODIS

 

Facebook Komentarai

Parašykite komentarą

Your email address will not be published.

*